Allmänna villkor

1. KÖPVILLKOR


Poweraware AB: s villkor ("köpvillkor") gäller för inköp inom e-handel i Sverige om inte annat anges. Produkterna är endast avsedda för användning av individer som agerar för ändamål som inte är relaterade till deras handel, företag eller yrke (var och en "konsument") och köp i vår e-handel bekräftar att produkterna kommer att användas av en konsument och inte av ett företag eller en organisation. Inga villkor i detta avtal är avsedda att begränsa konsumentens lagstadgade rättigheter.


Genom att beställa godkänner du att du är bunden av dessa försäljningsvillkor samt Powerawares integritetspolicy. Dessa köpvillkor och sekretesspolicy gäller alla beställningar av produkter som du gör via webbplatsen. Se därför till att du har läst och förstått köpvillkoren innan du lägger till din beställning. Du får bara beställa produkter om du har rätt att ingå ett juridiskt bindande avtal, till exempel om du är 18 år eller äldre.


Marknadsföring och försäljning av produkter eller tjänster på webbplatsen vid en viss tidpunkt betyder inte att sådana produkter eller tjänster alltid kommer att finnas tillgängliga. Poweraware förbehåller sig rätten att när som helst avbryta försäljningen av produkter.


Poweraware förbehåller sig rätten att ändra dessa försäljningsvillkor då och då utan att meddela dig; dock kanske Poweraware inte gör sådana ändringar efter att en beställning har gjorts.


För köp i butiker gäller köparens eller återförsäljarens köpvillkor.

2. BESTÄLLNINGAR, LEVERANSER, PRISER OCH LEVERANSAVGIFTER

Du gör din beställning via vår e-handel. Efter beställningen får du en orderbekräftelse via e-post.

Observera att för säker leverans av en beställning måste du ange rätt leveransadress och kontaktuppgifter. Poweraware ansvarar inte för eventuella kostnader om du förser Poweraware med en felaktig adress, felaktig kontaktinformation eller en adress där du inte kan nås.


En order kan inte omdirigeras när den har skickats. Alla beställningar skickas från Sverige och med gratis frakt.


Poweraware strävar efter att leverera din beställning med ditt valda leveransalternativ. Tyvärr kan Poweraware inte leverera till specifika länder eller regioner, i detta fall kommer du att informeras om det antingen när du gör en beställning eller efter att den lagts till.


Powerawares mål är att skicka din beställning så snart som möjligt, och vanligtvis sker leveransen inom 2 till 5 arbetsdagar efter bekräftelse av beställningen. Även om Poweraware har som mål att leverera inom denna tidsram kan leveransen ta längre tid. Om leveranstiden överstiger 30 dagar har du rätt att avbryta beställningen.


När din beställning är klar att skickas från vårt lager i Sverige skickar vi ut leveransinformation till din e-post. För internationell transport kommer ett sådant e-postmeddelande också att innehålla leverans företagets namn och ett spårnings-ID.


Om din beställning inte anländer till det schemalagda datumet, vänligen kontakta leverans företagets kundsupport med angivet spårningsnummer i din orderbekräftelse. Om du inte har fått ett spårningsnummer, vänligen kontakta Powerawares kundtjänst via e-post: support@poweraware.com.
Priserna som visas på webbplatsen inkluderar lagstadgad moms (skatt) för försäljning inom EU.


För beställningar utanför EU kräver Poweraware ingen moms, GST eller liknande skatter för produkterna (”avgifter”), och Poweraware kan därför inte ange vad ditt totala pris kommer att vara (inklusive sådana avgifter). Du som kund är ansvarig för att betala alla avgifter relaterade till de produkter som du importerar. Vi rekommenderar att du kontaktar lokala tullar för information om sådana avgifter innan du gör en beställning. Om du vägrar att betala sådana avgifter får du tyvärr inte produkterna.


För returnerade produkter (t.ex. på grund av felaktig adress eller kontaktinformation eller misslyckad leverans på grund av att leverans företaget inte kunde nå dig) debiteras en administrativ avgift: Inom EU-30 € (30 euro) och utanför EU-USD fyrtio ($ 40), men inte överstiger det totala ordervärdet. Beställningen för returnerade produkter kommer automatiskt att annulleras och du får tillbaka skillnaden mellan det betalda beloppet och den administrativa kostnaden.

Kostnaden för varje leveransmetod anges tydligt vid kassan. Om Poweraware inte kan leverera din beställning i sin helhet och måste göra mer än en leverans debiterar vi inga extra kostnader för efterföljande leveranser.


Om Poweraware av någon anledning inte kan fullfölja din beställning kommer du att informeras så snart som möjligt. Poweraware försöker återbetala det betalade beloppet med samma metod som användes för att göra betalningen. Om alternativa arrangemang är nödvändiga kommer en Poweraware-representant att kontakta dig för att lösa återbetalningen.


3. RETUR AV PRODUKT

RETURPOLICY

Du har rätt att returnera din beställning enligt nedan inom 14 dagar. Ångerrätten upphör efter 14 dagar från det datum då du mottog produkterna. Vid beställning av flera produkter som levereras separat upphör ångerrätten efter 14 dagar från mottagandet av den sista produkten.


För att utöva ångerrätten måste du informera oss via e-post eller brev om ditt beslut att avbryta en beställning. Du kan använda modell formuläret nedan, men ångerrätten kan också utövas på annat sätt.


För att uppfylla tidsfristen för ångerrätten är det tillräckligt att du skickar ett meddelande om att du utnyttjar ångerrätten innan den angivna tiden upphör.

TRÄNA DINA RÄTTIGHETER

När du returnerar produkter, bör produkterna returneras till Poweraware med originalförpackning, etiketter eller taggar, inlägg, tillbehör etc. till adressen som tillhandahålls av vår kundtjänst, utan onödig dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar från den dag du meddelar du vill returnera produkten till Poweraware. Tidsfristen är uppfylld om du returnerar produkterna innan dina 14 dagar har gått ut. Du ansvarar för de produkter du returnerar till Poweraware och du måste stå för direkta kostnader för att returnera produkterna.


Poweraware återbetalar hela beloppet för en returnerad beställning under ångerrätten, inklusive leveranskostnader (med undantag av (i) eventuella extra kostnader som beror på ditt val av en annan leveransmetod än den billigaste typen av standardleverans som erbjuds av oss och (ii) vad som anges nedan relaterade till reducerat värde på returnerade produkter) inom 14 dagar från mottagandet av Poweraware. Poweraware återbetalar beloppet till samma betalningsmetod som du använde för den ursprungliga betalningen såvida vi inte uttryckligen har överenskommit om annat.


Du ansvarar för det reducerade värdet av produkterna som härrör från ledningen än vad som är nödvändigt för att bestämma produktens art, egendom och funktion. Detta innebär att produkterna inte borde ha skadats, smutsats, tvättats, bytts ut eller slitits (förutom att testa produkten) och att etiketter eller etiketter ska vara kvar.
Ångerrätten regleras i avtals- och avtalslagen (2005: 59). Observera att denna rättighet endast gäller för konsumenter.


Fyll i följande information via e-post för att använda din ångerrätt:


- Till Poweraware AB:
- Jag meddelar härmed att jag (*) vill returnera mitt köp med ordernummer (*) för följande produkter (*),
- Beställde den (*) / fick den (*),
- Din adress
- Din signatur (endast om detta formulär rapporteras på papper),
- Datum

4. DEFEKT PRODUKT

Om det finns skador på en produkt eller dess förpackning när den levererats till dig, bör du meddela Poweraware omedelbart efter mottagandet av produkten. Vänligen inkludera information om skador som har inträffat, och om möjligt, ta bilder på produkten eller eventuella packningsskador.


På begäran av Poweraware ska du skicka produkten till Poweraware tillsammans med leverantör företagets originalförpackning, produkt förpackning, etiketter, artiklar, tillbehör etc. till den adress som tillhandahålls av vår kundtjänst utan onödigt dröjsmål. Poweraware hjälper dig att ordna retur leverans av sådana produkter. Poweraware kan inte återbetala eller kompensera dig för kostnader om du ordnar egen kurir/posttjänst.

5. BETALNINGSMETODER

Du kan betala för dina produkter med de sätt som anges på webbplatsen vid ditt köp.

FÖR KREDITKORT ELLER DEBETKORT

Du kan ange dina betalningsuppgifter när du gör en beställning med ett giltigt kredit- eller bankkort (accepterat av Poweraware vid betalningen). Poweraware förbehåller sig rätten att kontrollera kredit- eller betalkortets giltighet, dess kreditstatus i förhållande till ordervärdet och om adressinformationen är korrekt. Poweraware kan vägra beställningar beroende på resultatet av dessa kontroller.
Observera att Poweraware inte accepterar kontanter eller värdecheckar.

6. POWERAWARES ANSVAR

Om Poweraware bryter mot dessa köpvillkor är Poweraware endast ansvarigt för förlust som är en rimligt förutsägbar konsekvens av sådan överträdelse.
Poweraware ansvarar inte för indirekta förluster eller skador. Dessutom är Poweraware inte ansvarigt för eventuella förluster till följd av en händelse utanför Poweraware kontroll, inklusive översvämning, storm, upplopp, strejk eller liknande.


Med förbehåll för dina rättigheter som konsument är Powerawares maximala ansvar gentemot dig begränsat till det totala priset för din beställning.

7. WEBBINNEHÅLL

Poweraware kan inte garantera att innehållet på webbplatsen är felfritt eller utan typografiska fel, och Poweraware kan inte heller garantera att all information är relevant. Även om Poweraware har som mål att visa korrekt innehåll såsom text, bild och prissättning på webbplatsen kan fel uppstå. Poweraware kan när som helst ändra innehållet på webbplatsen och förbehåller sig rätten att annullera en beställning före leverans om vi finner att priset är felaktigt. I sådana fall kommer Poweraware att meddela dig via e-post och ge dig möjlighet att göra en ny beställning till rätt pris eller att annullera din beställning. Om Poweraware inte kan kontakta dig annulleras din beställning automatiskt.

8. PRODUKTGARANTI

Om inte längre förlängd garanti period anges i tillämpliga lagar och förordningar, ger Poweraware 1 års fabriksgaranti på alla varor om inte annat anges. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasiga produkter inom ett år såvida inte konsumenten har hanterat eller missbrukat produkten felaktigt.


Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta vår kundtjänst via e-post eller telefon för detaljerad returinformation. Poweraware ansvarar för din returavgift i garantifrågor genom att skicka ut en fraktsedel. Poweraware ersätter inte fraktkostnader som uppstår om du inte använder någon av dessa två fraktalternativ. Om din produkt kommer i ett synligt skadat tillstånd förbehåller sig Poweraware rätten att neka ett kvitto.


Om du har ett klagomål angående material- eller tillverkningsfel av produkter som Poweraware har levererat, inklusive skador som har uppstått under leveransen, vänligen meddela Powerawares kundtjänst via e-post support@poweraware.com.

9. FORDRINGAR

Powerware förbehåller sig rätten att överföra fordran som Powerware har till följd av din beställning.

10. GÄLLANDE LAG OCH TVISTBESLUT

Dessa villkor regleras av svensk lag och eventuell tvist ska avgöras vid en svensk allmän domstol.

11. KONTAKTINFORMATION

Poweraware AB
Rådmansgatan 69
113 60 Stockholm
Email: hey@poweraware.com


Klarnas betalningsalternativ

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

    Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
    Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
    Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
    Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här .

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.