Varför det är värt att satsa pengar på hållbarhet.

En sak som avskräcker människor från att köpa hållbara produkter är att de flesta av dessa lösningar inte är lika billiga som massproducerade produkter på marknaden. Men här är varför:

Låt oss dyka ner i anledningarna till varför hållbara produkter är värda att investera i och hur du kan få värde för dina pengar utan kostnaden för vår miljö.

Det är möjligt att du har observerat att miljövänliga varor tillverkade av hållbara resurser ibland kan vara dyrare än konventionella alternativ om du har handlat.

Det finns tillfällen då detta kan vara riktigt irriterande. Att leva hållbart är en viktig del av att vara etisk, och de flesta förväntar sig inte att få det sämre ekonomiskt som ett resultat.

Hur kommer det sig att hållbara föremål måste vara dyrare än sina icke-hållbara motsvarigheter? För att uppmuntra konsumenterna att köpa miljövänliga produkter, borde de inte vara billigare?

 

Foto från pexels

För denna fråga måste du förstå hur etiska företag producerar sina varor

De flesta miljövänliga föremål är dyrare att köpa än sina massproducerade motsvarigheter på huvudgatan.

Detta beror på ett antal faktorer. Inköp av råvaror och tillverkning och konstruktion av produkten är de viktigaste faktorerna som driver upp priset.

På grund av sättet den är tillverkad är till exempel ekologisk bomull dyrare. Kemikalier och bekämpningsmedel kan inte användas för att odla fibern.

Som ett resultat genererar bomullsväxter löv med lägre halter av insekticider, vilket gör dem mindre effektiva för att stöta bort eller döda insekter. Som en konsekvens av lägre avkastning har priserna stigit.

Utöver kostnaden för att skaffa råvaror används förnybar energi för att skapa majoriteten av hållbara varor.

De flesta miljövänliga föremål skapas i betydligt mindre skala, och många av dem är till och med handgjorda, medan praktiskt taget alla konventionella produkter massproduceras. Stora fabriker är inte engagerade!

Självklart är detta bättre för miljön, i längden är kostnaderna värda om man tänker på hur mycket det verkligen kostar oss i form av resurser när vi fortsätter att producera och köpa in produkter som är dåliga för miljön.

Foto från pexels

Priset för att bli en etisk person

Hållbara material är dyrare och många miljövänliga företag tror också på att ge sina anställda en anständig lön.

Med andra ord kan du vara säker på att ditt köp inte skapades genom att utnyttja människor i underutvecklade länder om du köper från ett etiskt företag.

Allt detta ger ett högre pris för miljövänliga varor jämfört med andra stora företag som inte följer dessa policyer.

Återvunnet material används ofta i förpackningar av miljömedvetna företag.

En biologiskt nedbrytbar eller återvunnen kartong, samt återvinningsbar plast och omslag, används för att förpacka de miljövänliga varor du köper.

Papper och/eller naturfiber används ofta för att förpacka ekoprodukter, liksom andra återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara material.

Att köpa miljövänliga föremål från riktigt hållbara företag innebär att du kan vara säker på att du inte bidrar till klimatförändringar, föroreningar eller exploatering av arbetare när du köper dem.

Ett meddelande till skaparna skickas också av dina handlingar.

Så småningom kommer företag att uppmärksamma när de ser fler och mer miljövänliga produkter på marknaden. Om marknaden vill ha det, kommer de att tillverka det. En ökad efterfrågan på miljövänliga produkter kommer att leda till minskade tillverkningskostnader när fler företag börjar producera dem.Här på Power Aware Community siktar vi på att sprida medvetenhet när det gäller att ladda dina enheter. Det här är vårt eget sätt att försöka påverka dem i teknikvärlden att göra mer hållbara miljövänliga val.

Våra lysande kablar tillgängliga i flera färger hjälper dig att komma i samklang med dina laddningsvanor på ett innovativt sätt.

Briljant designad för att påminna dig när ditt batteri är fulladdat så att du inte behöver kontrollera dina enheter hela tiden.