Typer av Laddningssladdar

Detta är en era av smartphones och smarta prylar. Från att spåra hur många steg du har gått på en dag till att öppna e-postmeddelanden, är allt nu tillgängligt med en fingertopp.


Smartphones boom kan tillskrivas en grundläggande funktion: bekvämlighet och portabilitet. Du kan till och med driva företag med bara en surfplatta eller en telefon i dag. Dessa små prylar har så mycket kraft och gör att vi kan ansluta till vänner och kollegor från hela världen.

Naturligtvis förbrukar dessa kraftfulla prylar mycket energi med alla funktioner och program som erbjuds. Det är därför det är viktigt att investera i bra laddningsmaterial för livslängden på dina enheter.

Foto Från Pexels

Vi vill alla få våra pengar värda rätt?

Här i Power Aware Community är vi inte bara bekymrade över att maximera din batteritid utan vi vill att du ska anpassa dig till dina laddningsvanor.

Du skulle tro att överladdning bara stör din batteritid, men det är bara toppen av isberget. Ju längre du håller dina enheter anslutna utöver laddningstiden, staplar du upp elräkningar och riskerar att överhettas.

Det största problemet kommer på lång sikt. Vanan att hålla dina enheter anslutna under långa timmar är inte bra för miljön. Vi strävar efter att sprida medvetenhet när det gäller strömförbrukning och anpassa individer till en hållbar och medveten livsstil.

Om du vill byta dina gamla kraftkablar här är allt du behöver veta om de olika typerna av laddkablar på marknaden:

  • Telefonladdare (Mini-USB)
  • Micro-USB
  • Typ C
  • Äppel
  • USB-versioner 1, 2 och 3

Foto Från Pexels

Även om mini-USB-anslutningar blir sällsynta finns de fortfarande. Det används också av flera PC-kringutrustning.

Detta är vanligt i till exempel flip-tops och vissa tuffa telefoner. Detta beror på att mini-USB-anslutningen och uttaget är mer hållbart än mikro-USB-motsvarigheten. På samma sätt är det därför digitalkameror och andra prylar har fortsatt att använda en mini-USB-port långt efter att den förklarades föråldrad.

Micro-USB

Mikro-USB-anslutningen är för närvarande den mest använda kontakten för smartphones och surfplattor i allmänhet. Micro-USB-kontakter blev snabbt standarden för smarttelefontillverkare.

Med tanke på att EU: s antagande av standarden för alla mobila enheter som såldes i Europa var en viktig faktor. För att hålla kostnaderna nere väljer Samsung, LG och andra att använda en enda typ för internationell distribution.

Detta är det närmaste som smartphonebranschen någonsin har kommit till en laddningsstandard.

Apple tog å andra sidan sin egen väg

Det finns mikro-A- och mikro-B-USB-anslutningar, bara för att öka förvirringen. Med detta i åtanke används mikro-B av de allra flesta mobiltelefoner. Du bör dock se till att du har rätt kabel för att förhindra att telefonens laddningsport skadas.

Typ-C-kablar

Framtiden för USB-laddning för smartphones är USB-C, ofta känd som typ C. USB-C-standarden använder samma anslutning i båda ändarna. Eftersom de är helt reversibla har dessa anslutningar inte upp eller ner.

För snabbare laddning skulle USB-C-teknik inkluderas i den nuvarande Lightning-anslutningen.

Foto Från Pexels

Laddare för Apple

Om du känner till äpplesekosystemet vet du att en av förmånerna som kommer med kliaden är deras unika sladd.

Du har fortfarande den ursprungliga 30-poliga anslutningsladdaren om du har en iPhone 4 eller iPad 3 (eller tidigare). De flyttade till Lightning (ovan) -anslutningen i iPhone 5 och iPad 4.

Apple har införlivat snabb laddning med en 20W USB-C-port just nu. Blixtanslutningen förblir densamma, men USB-C-änden är mycket mindre. Det är kompatibelt med iPhones 8 och högre, och det är bäst för iPad Air och Pro.

USB-versioner 1, 2 och 3

Den första USB-standardtelefonladdaren var USB 1, och den senaste var USB 3.1 innan USB-C godkändes. För att vara tydliga representerar siffrorna helt enkelt de överföringshastigheter som är möjliga och alla portar är bakåtkompatibla.

En USB 1-enhet, till exempel, kanske ansluten till en USB 3-port på en dator. Det kommer fortfarande att ladda eller fungera, men bara med USB 1-hastigheter. USB 3-enheter har en unik anslutning som är inbyggd i enheten. Detta är för att hjälpa bakåtkompatibilitet, även om tekniken annars är densamma.

Nu när du känner till de olika kablarna har vi goda nyheter för dig!

Det finns ingen tid som idag att välja den bättre vägen! Byt till PAC för en bättre framtid. Power Aware-kablar finns i Micro-USB, USB C, Apple Lightning, Multi-contact, USB C till Apple Lightning och USB C till USB C.