Tips Om Hur du Förlänger Batteriets Livslängd

Att arbeta hemifrån med den nya normalen har förändrat vårt sätt att umgås. Nu är vi mycket beroende av våra enheter för att hålla kontakten. Ingen överraskning att batterierna i våra enheter försämras så snabbt med hur knä djupa vi är i appar, sociala medier och online varje dag.

Vi har tips för dig för att få mer livslängd från ditt batteri. Dessa förslag kan också hjälpa dig att försena perioden när ditt batteri inte längre tar en laddning.


Dim lamporna: minska skärmens ljusstyrka

Om du vill förlänga batteriets livslängd, stäng av skärmens ljusstyrka med minst 50%. Några kranar till alternativ eller inställningar gör tricket.


Dra ner två gånger från toppen av skärmen på en Android-telefon. Ett solskylt visas längst ner, vanligtvis till vänster om en tunn bar. För att manuellt ändra ljusstyrkan på din telefon eller surfplatta, skjut bara punkten på stången med fingret.


Öppna kontrollcentret genom att svepa ner från det övre högra hörnet på skärmen på en iPhone eller iPad, eller upp från underkanten på skärmen på en iPhone 8 eller tidigare, för att avslöja en tjock ljusstyrka med en solsymbol. Dra linjen mellan ljus och mörker ner eller till vänster, beroende på telefonens position, för att minska ljusstyrkan.


Däremot inkluderar många enheter en sensor som upptäcker omgivande ljus och ändrar skärmen i enlighet därmed, till exempel att lysa upp skärmen i en mörk inställning.


Android-telefoner har redan anpassningsbar ljusstyrka och de är utformade för att lära dig dina preferenser när du använder dem. Om du har blivit irriterad av plötsliga ljusstyrkaförändringar kan du ta bort dina preferenser och få telefonen att lära sig om igen.


Rensa cachen genom att lagra i inställningar. Ljusstyrkan kan sedan justeras manuellt. Om belysningen ändras och det inte längre är vad du vill, justera skärmen. Det tar ungefär en vecka för telefonen att lära sig dina belysningsinställningar igen.


Minska sömnens varaktighet

Bärbara datorer, telefoner och surfplattor stänger av sina skärmar när de upptäcker inaktivitet. De slösar inte bort strömmen genom att belysa dess display medan du inte tittar på den på detta sätt.


Använd det energisparande läget

Även om du kanske inte vill använda lågeffektläge hela tiden, är det tillgängligt i någon form på många aktuella datorer, smartphones och surfplattor. Den förvandlar ofta skärmen till svartvitt, mörknar skärmen och stänger av icke-väsentliga wifi-tjänster.


Nu är det här

Du kanske redan vet att en av de största faktorerna som hänför sig till minskningen av din batterihälsa är överladdning. Ja, att lämna dina enheter att ladda över en natt kan redan vara en vana men det är verkligen inte en du inte kan bryta.


Det är inte bara dåligt för ditt batteri, utan dina enheter kan också överhettas och sätta dig och din familj i riskzonen.


Power Aware-sladden representerar personlig energianvändning genom blinkande pulser, färg och ljusintensitet, så att du kan se strömmen som går igenom dina prylar. En kreativ idé visar fysiskt problemet med energianvändning och uppmuntrar konsumenterna att överväga energieffektiviteten hos elektriska prylar i sina hem.


Så hur exakt fungerar det? Elektroluminescerande ledningar som är insatta i kabeln genererar en mängd blinkande och pulserande färgmönster för att visa mängden energi som förbrukas vid ett visst ögonblick.


Skaffa din helt egen Power Aware Cord nu!