Tech Bakom Snabb Laddning

Har du någonsin undrat vad som är den teknik som driver de snabba laddningsledningarna? 

Ja, du hörde det rätt! Vi pratar om den mycket eftertraktade tekniska gadgeten av idag snabba laddare.

Det är en mycket bekväm innovation faktiskt, nu när nästan allt går på en smartphone, kraftbanker och laddare och den största hit i tech marknadsföra. Snabb laddning sparar dig mer tid väntar och mer skärmtid med dina gadgets.

Foto från Pexels

Eftersom vi använder våra mobiltelefoner så ofta idag är det kritiskt att de har en stor batterikapacitet och, ännu viktigare, ladda snabbt.

Några minuters laddning kan erbjuda tillräckligt med batteriet energi i timmar med smarttelefon, tack vare snabbavgiftsteknik och annan proprietär snabb laddningsteknik från många OEM.

Snabb laddning är utan tvekan en av egenskaperna att leta efter när du köper en ny smartphone i denna dag och ålder.

Medan din smartphone kan vara utrustad med snabb laddningsteknik som standard, har de tillbehör du använder för att ladda det också en roll i hur snabbt (eller långsamt) de kostar. Kablar skiljer sig åt med avseende på laddningshastighet, hållbarhet, längd, prissättning och andra funktioner.

Foto från Pexels

Låt oss ta itu med skillnaderna mellan vanliga ledningar vs snabba laddningsledningar

Även om de inte är visuellt särskiljbara, finns det flera sorter av USB-kablar. Ja, USB-ledningar har effekt på hur snabbt din enhets batteriladdning till 100%.

För att få den snabbaste laddningshastigheten ut ur en smartphone med snabb laddningsteknik måste du använda en snabb laddningsteknik och en snabb laddningskabel.

Men vad gör en standardkabel annorlunda än en snabb laddningskabel?

Vid ett ögonblick överförs mängden el till din enhets batteri. Snabba laddkablar kan leverera mer ström för att fylla i batteriets kapacitet snabbare än konventionella kablar eftersom de kan överföra mer ström.

Vanliga USB-kablar ger ungefär 2.5 watt el till din smartphone batteri, men snabba laddningskablar kan leverera upp till 120 watt av makt (beroende på varumärke och typ av din smartphone).

Du kommer inte att få snabb laddningshastighet om du använder en konventionell USB-kabel för att ladda och en snabbladdningskraftsten \/ adapter för att ladda en smartphone. Detta beror på att mängden el en konventionell kabel kan överföras till en anordning är begränsad.

Power Aware erbjuder Apple Lightning-kablar för att driva dina iPhones så fort som möjligt! Det bästa är, med PAC-synliga laddningsteknik, får du också veta exakt hur länge din enhet behöver anslutas. Ta hand om dina energikostnader och växla till PAC nu!