Saker du Behöver Veta Om Laddning

Med så många laddare på marknaden kan du gå vilse när du väljer och väljer. Speciellt nu när nästan allt är online är efterfrågan på mobila prylar och tillbehör genom taket.


Innovationer från vänster till höger erbjuder olika funktioner för bästa och mest effektiva laddningsupplevelse. Här i Power Aware Community designar vi innovationer som hjälper dig att se in i dina laddningsvanor.


Visste du att du kan göra en stor skillnad med bara en liten tweak i din dagliga rutin?


Precis som du stänger av vattenkranen när du är klar - tror vi att samma beteende bör gå med strömanvändning. Så vi har designat laddare som briljant tänds för att berätta exakt hur strömmen flyter till dina enheter. När du är klar laddar våra kablar tänds för att berätta när du ska ta av kontakten.


Nu är nästa fråga vad som är det bästa sättet att välja en spelladdare?


Kompatibilitet med mobila enheter: - Det är viktigt att veta om en laddkabel bara är kompatibel med din telefon innan du köper den. Kan den ladda din telefon?


Varje enhet har unika laddningskrav. Detta innebär i princip att om du har en iPhone måste du köpa en iPhone-laddare snarare än en Android-telefonladdare.


USB-typ: Du bör också verifiera USB-typen eftersom flera kablar finns, till exempel USB till micro USB, Type c och så vidare.

En storlek passar alla


Vår trippelkontakt är kompatibel med Apple-blixt, USB-C & Micro USB. Handla din nu på www.poweraware.com!


Nästa tips är att kontrollera spänningen eller strömmen innan du köper en laddkabel eller laddare.


Är den kompatibel med din enhet? Om du väljer ett alternativ med låg effekt kommer laddningstiden att vara längre och en hög effektspänning kan skada din enhet.


En annan vanlig sak som folk frågar om är: Är snabbladdning skadlig för batteriets prestanda?


Vissa människor säger ja, medan andra hävdar att det inte spelar någon roll. Men varje batteri har sin egen livscykel och snabb laddning förlänger batteriets livscykel.


Några ytterligare saker att tänka på om du vill få ut mesta möjliga av dina inbyggda batterier:


Genom att vrida telefonens växling till flygläge, som inaktiverar de flesta trådlösa funktioner, kan du få telefonens batteri till 100% snabbare.


Nästa tips är en av de enklaste sakerna att göra men vi tenderar ofta att glömma detta eftersom vi lever så snabba liv. Kom ihåg att ta av dig telefonfallet när du laddar. Detta kan leda till en alltför stor mängd värme.


En annan sak du kan göra är att ta hand om den fria kraftstenen som medföljer din telefon från butiken eftersom du ofta än inte kan hitta de exakta ersättningarna som är specifikt utformade för din telefon.


Dra fördel av trådlös laddning om din telefon stöder den. Det är så enkelt som att placera telefonen på en platt skiva eller dyna för att ladda den. Denna laddningsmetod tar längre tid än att ansluta, men Apples nya magnetiska MagSafe-laddare är ganska snabba.


Under långa perioder är det bäst att stänga av en enhet medan batteriet är minst halvladdat. Långdistansresa eller en snöfågels vana att lämna sin telefon hemma i månader kan orsaka detta.


Så snart batteriets laddningsnivå sjunker till noll, varnar Apple att enheten inte kan hålla en laddning efter att den har startats om. Det är möjligt att batteriets kapacitet att ladda upp till 100 procent kommer att gå förlorad över tid, vilket resulterar i en kortare batteritid. Kom ihåg att lagra din telefon på en sval, torr plats.