Känner du till dina energiförbrukningsvanor?

Känner du till dina energiförbrukningsvanor? Vad menar vi exakt med ”energiförbrukning”. Om vi dyker djupare in i dessa termer finns det ett helt universum av tekniska aspekter och system som kommer att lossna. Men det är inte det du är här för rätt?


Vad du och jag vill veta är hur våra dagliga handlingar påverkar världen. Vad exakt ger medvetenhet till oss och hur förändrar det världen till det bättre?Foto från Pexels

Du kanske bara är någon som vill göra små förändringar i din rutin för att påverka miljön positivt. Du har kommit till rätt plats! Spänn dig upp för att här i Power Aware Community är det exakt vad vi handlar om.

Låt oss först titta närmare på betydelsen av frasen "energiförbrukning" idag.


Förbrukning av energi

Vad innebär termen "energiförbrukning"?

All energi som förbrukas för att utföra en aktivitet, skapa något eller bara ockupera en anläggning kallas energiförbrukning.

Energiförbrukning inkluderar el, gas, vatten och all annan energi som krävs för att bo i ett hem.


Foto från Pexels

Om du tittar på den större bilden kan en anläggnings totala energiförbrukning bestämmas genom att titta på hur mycket energi en tillverkningsprocess, som att göra bilkomponenter, förbrukar. Vatten, el, gas och alla andra energikällor som krävs för att producera de fyllda djuren kommer att inkluderas.

En buss energiförbrukning inkluderar mängden bränsle eller bensin som förbrukas för att köra den.

Allt detta är att betona att energiförbrukning inte nödvändigtvis kommer från en enda energikälla.

Det är en vanlig missuppfattning att spara energi kräver att man sparar el. Det kan tänkas att en annan energikälla har störst inverkan på en viss uppgift.

Poängen här är att vi måste titta på den större bilden. Se vilka vanor vi förändrar i våra dagliga liv som kan påverka världen kraftigt.


Foto från Pexels

Låt oss nu gå till affärer!

Har du någonsin räknat hur mycket vår du lämnar din telefonladdning innan du sover på natten?

Det är standardprotokoll att ladda dina enheter över natten och vakna upp till fulladdade batterier. När allt kommer omkring fick du ut mesta möjliga av din stillestånd?

Detta är ett av de största misstagen som kostar oss inte bara pengar i tomgångsavgift utan också kostar vår framtid. Att medvetet slösa energi genom att lämna enheter att ladda även om det redan är fullt är de största misstag vi kan göra.

Det kanske bara är att dra i kontakten men vi har inte tid att sitta och vänta på att batterinivåerna kommer till hundra. Vi har en lysande lösning just för dig.

Här på Power Aware tror vi att det är viktigt att du vet hur mycket el som flyter genom kablar när du startar under din drifttid. Vi erbjuder kablar för alla slag: Apple-blixt, mikro-USB och typ-C för energimedvetna millennials när du är på språng!

Låt oss nu räkna mynten: Vad kostar din energiförbrukning?

Det är enkelt att ta reda på lösningen på denna fråga med de nämnda fakta. Din energiförbrukning är summan av dina energikostnader i monetära termer.

Om du vill spara energi kan du beräkna din energianvändning. Att veta hur mycket du skulle behöva spendera på ett energihanteringssystem som gör att du kan spara pengar på ett konsekvent och verifierbart sätt.

Förstå besparingspotentialen i byggnaden där du bor eller arbetar och var du ska börja spara.

Föreställ dig hur mycket du kan spara på dina månatliga elräkningar när du vet exakt när du ska sluta ladda dina enheter.

Byt till PAC nu! Gå med oss på vår resa för att göra världen till en bättre plats för oss och de kommande generationerna.