INSPIRERANDE SÄTT ATT VARA MILJÖVÄNLIG PÅ ARBETSPLATSEN

Med början av det nya normala tillbringar vi våra dagar inkopplade mer än någonsin. Nu när saker och ting långsamt återgår till det normala går vi sakta från att arbeta hemifrån till att arbeta på plats.

Oavsett om du är en hustlerare eller en kontorschef, här är några sätt du fortfarande kan ta hand om miljön när du arbetar.

Varför behöver vi bry oss om detta?


Det finns många anledningar till varför ledningen bör anamma hållbara företagsmetoder (att sänka räkningarna är en av dem), och organisationer fortsätter att kämpa för att införliva gröna åtgärder i sin vardag.

Tack och lov, även om ditt företag inte har blivit "grönt" som helhet, finns det saker du kan göra och vanor du kan anta som anställd för att göra din arbetsplats mer miljövänlig.


Foto från Pexels

 

Pendla till jobbet

Samåkning, cykla eller du kan till och med ta tåget. Det verkar vara ett krångel men det här hjälper dig inte bara att spara pengar, det hjälper också verkligen till att minska koldioxidavtrycket vi har med alla bilar som springer runt och blåser ut skadliga gaser i miljön.

Att köra genom trafik kan också lägga till mer stress, särskilt när du råkar ut för olyckor på vägen. I Amerika tillbringar en typisk arbetare cirka 47 timmar per år på att resa genom trafiken. Detta summerar till 3,7 miljarder timmar och 23 miljarder liter bensin som går förlorade i trafiken varje år.

Desto större anledning att byta till gröna rutiner när man går till jobbet. Faktum är att vissa företag till och med ger belöningar till arbetare som cyklar eller använder kollektivtrafik!

Om du har möjlighet att ändra din transport, överväg att skaffa en bil med komprimerad naturgas (CNG). Jämfört med bensin minskar CNG kolmonoxidutsläppen med 90 till 97 procent – ​​det är mycket!

Dessutom genereras naturgas också lokalt, för det mesta, så att köra en CNG-bil betyder att du inte är beroende av utländsk olja.

Jag menar med de ständigt stigande gaspriserna verkar detta vara den perfekta lösningen! Snacka om att slå två flugor i en smäll.

Ett annat allt vanligare alternativ är att leasa en elbil. För att pendla och utföra ärenden är en elbil idealisk eftersom den inte har några underhållskostnader och en ständigt växande räckvidd.

Laddningsmöjligheter blir allt vanligare i parkeringshus, vilket gör elfordon mer lättillgängliga och ekonomiska.

Distansarbete är ett annat ekologiskt vänligt alternativ. Arbete hemifrån blir allt vanligare i takt med att fler unga ansluter sig till arbetskraften och arbetsgivare drar fördel av sina anställdas krav på oberoende och flexibilitet.

Eftersom det minskar både luft- och bullerföroreningar är detta nya mode bra för miljön. Dessutom anses ett bättre utnyttjande av den tid som skulle ha gått åt till att pendla öka produktiviteten via distanspendling.


Foto från Pexels

Gör din arbetsyta grön

Individuellt är detta en av de enklaste sakerna att omsätta i praktiken på arbetsplatsen. Skaffa en separat papperskorg för arbete som du kan använda som en återvinningskärl på din arbetsstation, till att börja med.

Du kan prova återvinningskärl under skrivbordet, som också är praktiska för att transportera ditt sopor till trottoarkanten.

Från biologiskt nedbrytbara pennor till 100 procent återvunnet kopieringspapper till miljövänliga skrivbordsskåp, det finns ett brett utbud av miljövänliga kontorsprodukter att välja mellan.

För samma eller lite mer pengar än de mer slösaktiga varianterna kan du välja miljövänliga kontorsvaror för hela arbetsplatsen om du har koll på inköp eller kontorsadministration.

Du kan spara mycket papper genom att göra enkla ändringar, som att använda en whiteboard eller surfplatta istället för ett anteckningsblock för att göra anteckningar.

Välj naturligt solljus framför elektriska lampor om du arbetar i ett område med mycket fönster. Byt ut pappershanddukar och plastpåsar mot tygservetter och återanvändbara väskor.

Innan du åker, se till att du stänger av datorn. Håll datorn på, men stäng av skärmen om ditt företag säkerhetskopierar dina data till nätverket efter att alla har lämnat. Skärmen kommer i alla fall inte att ha ström på hela natten.

Det är här vi slår in!

Power Aware ger dig smarta lösningar för att justera dina laddningsvanor till det bättre. Våra lysande kablar är briljant designade för att påminna dig när du ska koppla ur dina enheter.

Om du letar efter ett alternativ till ledningar och kablar är PAC något för dig. Hushållsapparater är till exempel en naturlig förlängning av våra ansträngningar att använda vår teknik på en mängd olika sätt. Det är troligt att branschen kommer att bli nästa logiska steg, med allt från mekanisk utrustning till apparater som inte behöver konstant aktivering.

I avsaknad av en "grön" affärsmodell finns det flera steg du kan ta för att göra ditt företags verksamhet mer miljövänlig. Underskatta inte din förmåga att ha en god inverkan på din arbetsplats även som anställd.