Allt du Behöver Veta Om USB-C-Kablar

För laddning och överföring av data är USB-C den nya standarden. De senaste bärbara datorerna, smartphones och surfplattor har redan det, och det kommer så småningom att ta sig till andra enheter som använder den större, äldre USB-porten.

Och pojke, vi har bra nyheter för dig! Power Aware erbjuder Type-C-snören som inte bara uppdaterar dig till den senaste standarden inom teknik utan samtidigt hjälper dig att inse hur mycket el som går in dina enheter.


Spänn dig upp för att denna snabbläsning säkert kommer att vara en resa du kommer att njuta av!


USB-C har en kompakt, vändbar anslutningsform som gör det enkelt att ansluta. Större prylar som bärbara datorer kan laddas med USB-C-anslutningar eftersom de kan transportera mer ström.

En sak med denna nya innovation är att den kan transportera data med en hastighet av 10 Gbps, vilket är upp till två gånger så snabbt som USB 3.

Om du oroar dig för att inte ha de senaste prylarna med typ C-portar, oroa dig inte! Adaptrar kan användas med äldre enheter även om anslutningar vanligtvis inte är bakåtkompatibla.

Även om USB-standarder C officiellt släpptes 2014 har tekniken nyligen fått utbredd användning.

Thunderbolt och DisplayPort, liksom andra äldre USB-standarder, kan kanske ersättas av det. Till och med en ny USB-ljudstandard som använder USB-C som en möjlig ersättning för 3,5 mm ljudanslutning fungerar för testning.

Förutom USB-C har USB 3.1 och USB Power Delivery inkluderats i USB-C för att ge snabbare hastigheter respektive mer ström genom USB-anslutningar.

Foto från Pexels


Type-C-kontakten ändrar laddningsformen som vi känner till den

Den nya fysiska anslutningen för USB Type-C har ungefär samma storlek som ett mikro-USB-kontakt. USB 3.1 och USB-strömleverans är bara två av de spännande nya USB-standarderna som kan stöds av USB-C-anslutningen (USB PD).

USB Kind-A är den vanligaste typen av USB-anslutning. Det har förblivit detsamma även när vi har kommit från USB 1 till USB 2 till USB 3 -enheter.

Det är lika stort som någonsin, men det finns bara ett sätt att ansluta det (vilket uppenbarligen aldrig är det sätt du försöker ansluta det första gången). När prylarna minskade i storlek var USB-portarna för stora för att rymma. USB-anslutningarna "mikro" och "mini" skapades som ett resultat av detta.

Slutligen har ett slut uppnåtts till virvlingen av olika formade anslutningar för olika storlekar. USB Type-C introducerar en ny anslutningsstandard som är mycket kompakt. Jämfört med en gammal USB Type-A-kontakt är det ungefär en tredjedel av storleken. För att detta ska fungera måste alla enheter kunna använda samma anslutning.

Att ansluta en extern hårddisk till din bärbara dator eller ladda din smartphone från en USB-laddare är allt du behöver göra med en tråd.

Trots sin lilla storlek är den ena anslutningen tillräckligt kraftfull för att ansluta din bärbara dator till valfritt antal externa enheter. Som en enda kabel har den USB Type-C-anslutningar i båda ändarna.


Det finns mycket att njuta av med USB-C en sak är säker: du behöver inte rotera anslutningen runt minst tre gånger för att hitta rätt orientering längre!


Ett enda USB-anslutningsformulär bör antas av alla enheter, så att du inte behöver lagra ett stort antal USB-kablar med flera anslutningsformer för var och en av dina många enheter. Och du behöver inte ta itu med skrymmande kontakter som äter upp värdefullt utrymme på allt tunnare prylar.

Alternativa lägen i USB Type-C-portar gör att du kan använda adaptrar som kan producera HDMI, VGA, DisplayPort eller andra typer av anslutningar från en enda USB-port, förutom att stödja ett brett spektrum av protokoll.

 

Strömleverans

På samma sätt är USB PD och USB Type-C anslutna. För att ladda en smartphone eller surfplatta behöver du mer än de 2,5 watt som tillhandahålls av en USB 2.0-anslutning.

Strömförsörjningen kan ökas till högst 100 watt med USB PD-specifikationer aktiverade av USB-C och USB 3.0. Ström kan skickas och tas emot i båda riktningarna eftersom den är dubbelriktad.

Inte bara det, ström kan skickas när data skickas över länken, och denna ström kan överföras samtidigt. Till och med en bärbar dator, som vanligtvis tar upp till 60 watt el, kanske laddas med denna metod.


Men är bra kraftöverföring verkligen tillräckligt?


Här på Power Aware höjer vi de senaste teknikerna för att öka medvetenheten. Vår USB-C-sladd har briljant en design som simulerar strömflödet.

Jag menar oavsett hur bra kabeltypen är, om du bara lämnar dina enheter över natten så småningom kommer det att hamna i dålig form.

Med våra kablar får du se när batteriet är fulladdat eftersom ljusflödet från kabeln så småningom stoppar. Minuter innan kommer du redan att märka att energiflödet avtar.Foto från Pexels

Både Apples nya MacBook och Googles nya Chromebook Pixel använder USB-C-anslutningar för att ladda. USB-C kan vara slutet på alla de speciella bärbara datorernas laddningssladdar eftersom allt kan laddas med en grundläggande USB-anslutning.

Du kan till och med använda ett av dessa bärbara batteripaket för att driva din bärbara dator på samma sätt som du använder din smartphone och andra mobila prylar. Om du ansluter en nätsladd till en USB Type-C-port på din bärbara dator kan du ladda din bärbara dator medan du använder den som en extern skärm, allt via en liten port.


När du letar efter en kabel kan du prova PAC Type-C och börja ändra dina laddningsvanor till det bättre!