6 sätt att minska din elförbrukning

Det finns många sätt att minska sin elförbrukning! Ett sätt är att koppla ur alla elektroniska produkter du inte använder. Att använda sig utav våra laddningskablar med synlig ström är ett enkelt sätt att underlätta detta då du ser direkt om enheten är igång eller inte. Köp din kabel här för att ändra på dina elförbrukningsvanor idag.

Det finns även andra sätt att dra ner på elförbrukningen. Här är en liten lista för dig som vill leva än mer hållbart:

 1. Byt ut alla lampor till LED-lampor. De förbrukar 80% mindre el än glödlampor och håller ofta uppemot 10 gånger längre – win win!
 2. Se över temperaturen
  Sänk temperaturen om det är så att du faktiskt inte behöver ha så varmt som du har. Ibland klarar vi oss och trivs i en lägre temperatur än vad vi tror – så se över om detta alternativ passar er. Det gäller även i kylskåp, är temperaturen under +5? Då kan du sänka den lite. Frysen behöver inte vara kallare än -18 grader. Rekommenderad temperatur i vardagsrum är 20 grader och i sovrum 16-18 grader.
 3. Täta fönster och dörrar ordentligt
  Se till att fönster och dörrar är ordentligt tätade. Här kan kyla lätt sippra in och göra att vi behöver kompensera det med en högre elförbrukning. En enkel åtgärd som håller i många år.
 4. Optimera tvätten
  Vänta tills tvättkorgen är full och du får i så mycket som möjligt i diskmaskinen, för maximera mängden tvättade plagg gentemot den energi som förbrukas. Tvätta i lägre temperaturer och lufttorka sedan tvätten. På så vis slipper du använda torktumlare och torkskåp som båda drar mycket el.
 5. Installera solceller
  Har ni möjlighet – installera solceller och producera egen solel!

 

Lycka till därute och stay sustainable!